Is jouw job een gouden kooi?

Je doet deze job al enkele jaren en je wordt royaal beloond: mooi loon, auto, GSM, PC, veel verlofdagen,….. En toch… toch voelt het niet helemaal goed meer aan. Je stelt je regelmatig de vraag: “Is dit het nu? Is dit de job van mijn leven?” Maar je verandert niet van werk want je wil je voordelen niet kwijt geraken en je voelt je financieel verantwoordelijk voor je gezin.

Comfortzone

Hou jij ook zo van je comfortzone: het leven zoals je het kent zelfs al is dat niet altijd rozengeur en maneschijn? Je bent wellicht, net zoals veel anderen bang voor het nieuwe, bang om te falen, bang dat je de verkeerde beslissing neemt.

Houdbaarheidsdatum

Wist je dat elke job een houdbaarheidsdatum heeft? Je begint vol enthousiasme aan een nieuwe job, een nieuwe uitdaging. Maar doorheen de jaren wordt deze job ook routine. Bovendien verander je als mens ook. De job die jou op het lijf geschreven was toen je 30 jaar was, is wellicht niet meer jouw ideale job op je 50 jaar.

 

 

Je voelt je niet goed meer in jouw job, je voelt je niet goed in jouw vel. Deze onrust knaagt ook aan jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen.  Zelfs in jouw vrije tijd kan je niet echt meer genieten. Herkenbaar?

Carrièrepaspoort

Bedrijven schakelen een Marketingafdeling in om een merkpaspoort te maken: op welke manier zullen ze hun merk in de markt zetten? Hoe zullen ze ervoor zorgen dat hun merk goed verkoopt?

 

Als wij nu eens samen jouw carrièrepaspoort zouden opstellen?

We brengen jouw waarden, talenten, passies en kwaliteiten in kaart. Vervolgens zoeken we uit op welke manier je deze kan gebruiken in een job.

 

We ontdekken de verschillende mogelijkheden:

  • Je benadert je job vanuit een ander standpunt en je voert kleine veranderingen in. Je blijft in dezelfde job en in hetzelfde bedrijf. Eventueel kan je een bijkomende opleiding volgen
  • Je werkt graag voor deze werkgever maar je bent uitgekeken op jouw functie. Je bespreekt met jouw leidinggevenden welke andere mogelijkheden er zijn binnen het bedrijf.
  • Je ontdekt dat je je talenten en passies niet kwijt kan in je huidige job, bij jouw huidige werkgever. Je gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging

Jouw leven

Het is jouw leven! Een groot deel van jouw leven breng je door op je werk. Dan kan het toch best een leuke job zijn…. Of niet?

 

Wellicht ben je ook heel loyaal aan jouw werkgever en dat is een mooie kwaliteit. Maar net zoals in een relatie mag je jezelf niet wegcijferen. Je moet denken aan jouw eigen geluk! Een werkgever is er niet bij gebaat dat jij ongelukkig en ongemotiveerd komt werken want de kwaliteit van het werk lijdt hier ook onder.

De gouden kooi

Neem je tijd om alles even op een rijtje te zetten, om een evaluatie maken. Stel jezelf de vraag wat je écht wil in het leven. Als onzekerheid jou tegenhoudt, stel jezelf dan de vraag: “Wat is het ergste dat er kan gebeuren?”. In onze gedachten is het antwoord hierop altijd veel erger dan in de realiteit.

 

Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven en voor jouw geluk.

 

Je zit in een gouden kooi met een open deurtje. De vraag is of je vrijwillig in deze gouden kooi blijft zitten en jaloers en vol verlangen naar de buitenwereld kijkt. Of…. Durf je de eerste stap zetten en jouw vleugels uitslaan?

WISL

Bij WISL Loopbaancenter hebben we een team van ervaringsdeskundige coaches. Wij hebben allemaal in een gouden kooi gezeten. Eén voor één hebben we op termijn toch onze vleugels uitgeslagen en hebben we voor onze droom, onze passie gekozen.  Sommigen als kleine musjes die af en toe even buiten de kooi vlogen. Anderen als adelaars die onmiddellijk een grote vlucht maakten. We hebben er nog geen seconde spijt van gehad.

 

Maar net daarom begrijpen wij jou zo goed. Net daarom zijn wij de geschikte personen om jou te helpen in jouw beslissing.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Voor meer inlichtingen, bel

WISL Loopbaancenter, Stationstraat 62, 8700 Tielt

info@wisl-loopbaancenter.be - www.wisl-loopbaancenter.be

Deel deze website met je vrienden: