50+ op de arbeidsmarkt

Je bent 50+ en heel regelmatig stel je jezelf de vraag of je deze job nog wil/kan blijven doen tot aan je pensioen. Maar jouw pensioen.... wanneer is dat? Iedereen in jouw omgeving raadt jou af om ander werk te zoeken, zeker op jouw leeftijd want dan ben je toch afgeschreven?!

 

En toch... en toch wil je graag nog 1x een nieuwe uitdaging aangaan. Je voelt dat als je deze job blijft doen, het een uitputtende tocht naar jouw pensioen zal worden. En de laatste jaren van jouw carrière wil je je graag nog nuttig voelen en al fluitend naar het werk gaan.

 

50+ hebben inderdaad een negatief imago maar totaal ten onrechte. Als 50+'er heb je veel competenties en inzichten die jongeren nog niet hebben. Je bent ook geduldiger. Je bent loyaal naar jouw werkgever die jou deze kans geeft. Je wordt niet meer zwanger, neemt geen ouderschapsverlof meer en je doet niet aan jobhopping.

 

Je werkt zeer nauwkeurig en je volgt procedures. Je neemt weldoordachte beslissingen. Je hebt jouw ervaring opgebouwd voor het internettijdperk. Dit betekent dat je heel goed bent in klantenbinding en sociaal contact.

Bovendien begrijp je dankzij jouw leeftijd beter de groeiende markt van consumenten die ouder zijn dan 45 jaar. Dit is een vrij nieuwe markt die moet aangeboord worden.

 

De komische film "The Internship" schept een grappig maar realistisch beeld van mensen boven de 50 jaar die samenwerken met pas afgestudeerden. Beide groepen leren van elkaar en vullen elkaar aan.

 

Als jij klaar bent voor een nieuwe uitdaging in jouw carrière maar je weet niet goed wat je wil doen, neem dan contact op met WISL Loopbaancenter Wij hebben ervaren 50+ loopbaanbegeleiders die ook een nieuwe uitdaging aangegaan zijn en er geen seconde spijt van hebben. Zij begrijpen jou en samen met jou maken ze een inventaris van jouw competenties, talenten, uitdagingen en verwachtingen.

Onze WISL-coaches

Bij WISL zijn onze loopbaanbegeleiders ervaringsdeskundigen. Als 50 plusser krijg je een loopbaanbegeleider die ook 50+ is. Hij  of zij begrijpt je perfect want hij heeft dezelfde weg afgelegd als jij. Samen nemen we je uitdagingen onder de loep en zoeken we oplossingen. Vanuit onze expertise en ervaring kunnen we je helpen op verschillende domeinen. 

Voor meer inlichtingen, bel

WISL Loopbaancenter, Stationstraat 62, 8700 Tielt

info@wisl-loopbaancenter.be - www.wisl-loopbaancenter.be

Deel deze website met je vrienden: