Loopbaanbegeleiding - Algemene Informatie

Algemene informatie over loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding houdt in dat je ondersteund wordt bij het nemen van loopbaanbeslissingen. Je ontdekt welke competenties nodig zijn om je loopbaan zelf actief te sturen en je leert hoe je ze kunt versterken of ontwikkelen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt. Bij loopbaanbegeleiding ga je vooral op zoek om jezelf te leren kennen om nadien vanuit een nieuw en fris perspectief stappen te zetten. In heel dit proces begeleiden de coaches van WISL je. Tijdens de loopbaanbegeleiding worden je gegevens uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.

Over onsOver onsOver onsOver onsOver ons

Loopbaanbegeleiding houdt in dat je ondersteund wordt bij het nemen van loopbaanbeslissingen. Je ontdekt welke competenties nodig zijn om je loopbaan zelf actief te sturen en je leert hoe je ze kunt versterken of ontwikkelen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt.

Bij loopbaanbegeleiding ga je vooral op zoek om jezelf te leren kennen om nadien vanuit een nieuw en fris perspectief stappen te zetten. In heel dit proces begeleiden de coaches van WISL je. Tijdens de loopbaanbegeleiding worden je gegevens uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.

Wat zijn de voorwaarden voor loopbaanbegeleiding?

In principe kom je alleen in aanmerking voor loopbaanbegeleiding als je:

  • in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont
  • momenteel voltijds of deeltijds werkt, als werknemer of als zelfstandige
  • in de laatste twee jaar minimaal 1 jaar als werknemer of zelfstandige hebt gewerkt
  • minimum 7 jaar werkervaring hebt als werknemer of als zelfstandige
  • in de laatste 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding hebt gevolgd.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kan je in sommige gevallen toch voor loopbaanbegeleiding in aanmerking komen.

Neem sowieso contact met ons op; we helpen je er wel uit:

051 67 01 50
info@wisl.be

Op hoeveel uren heb je recht?

Je hebt om de 6 jaar recht op 7 uur loopbaanbegeleiding. Je kunt die 2 pakketten (het eerste van 4 en het tweede van 3 uur) direct na elkaar opnemen of met een tussenpauze.

Kies je voor het eerste pakket van 4 uur? Dan kan je binnen de 6 jaar nog het tweede pakket van 3 uur volgen, op voorwaarde dat je op dat moment werk hebt. Heb je op dat ogenblik geen werk, dan kan je die laatste 3 uur niet meer opnemen.

Kies je voor een pakket van 7 uur? Dan kan je pas na 6 jaar een nieuw pakket aanvragen.

Je kan de 2 pakketten in hetzelfde loopbaancentrum volgen, maar dat hoeft niet.

Hoe bestel je Loopbaancheques?

Je vraagt je cheque voor loopbaanbegeleiding online of telefonisch bij de VDAB aan. Je kunt maar 1 loopbaancheque per keer bestellen. Als je je 4 uur begeleiding hebt afgerond, kan je een tweede loopbaancheque bestellen.

Per loopbaancheque betaal je 45 euro. Dat is erg voordelig, want de reële waarde bedraagt 550 euro. De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 505 euro bij.

Hoe verloopt het traject van loopbaanbegeleiding?

WISL is een door de VDAB erkend loopbaancentrum. Neem contact met ons op voor het eerste gesprek. Dat eerste gesprek is vrijblijvend, gratis, en telt niet mee als loopbaanbegeleiding.

In het loopbaanbegeleidingstraject zoek je tijdens verschillende gesprekken met een loopbaanbegeleider uit wat je sterktes, zwaktes, interesses en professionele ambities zijn. Daarna leert je je loopbaandoelen te bepalen: wat motiveert je, welke banen passen bij je? Je stelt een persoonlijk ontwikkelingsplan op, waarin je aangeeft welke stappen je moet ondernemen om je doelen te bereiken. Tot slot helpt de loopbaanbegeleider je om je ontwikkelingsplan waar te maken en bij te sturen waar nodig.

Heb je daarna nog vragen, dan kun je tot 12 maanden na het beëindigen van je loopbaanbegeleiding bij je loopbaanbegeleider voor een gratis nazorggesprek terecht.

Meer info over loopbaanbegeleiding tijdens een individueel gesprek?

Wil je graag met een van onze coaches in contact komen om geheel vrijblijvend meer te leren over loopbaanbegeleiding, vraag dan hier je GRATIS infogesprek aan.

Wat kost loopbaanbegeleiding?

WISL is een erkend loopbaancentrum. Voor onze loopbaanbegeleiding kan je gebruik maken van de loopbaancheques van de VDAB. Meer info over loopbaancheques vind je hier. Met loopbaancheques betaal je slechts € 45 voor 4 uur begeleiding met een eerste cheque en eveneens € 45 voor een extra module van 3 uur begeleiding (dus maximum 7 uur in totaal) loopbaancoaching. Online bestellen kan op de website van de VDAB: klik hier.

Vraag hier je gratis infogesprek aan. Zo kom je te weten of loopbaanbegeleiding iets voor jou is.

Gratis infogesprek