Iedereen is ambitieus! Ontdek jouw doelstellingen en stel prioriteiten met jouw loopbaantraject

Ontdek jouw doelstellingen en stel prioriteiten met jouw loopbaantraject

Met loopbaanbegeleiding breng je samen met een coach jouw doelstellingen in kaart. Om je ambities te bereiken, is het in de eerste plaats belangrijk om die volledig te begrijpen. Welke soorten doelstellingen heb je? Kan je ze op dit moment al waarmaken of pak je best eerst een andere factor aan?

Ambitie houdt je gemotiveerd

Iedereen heeft doelstellingen, de ene al meer uitgesproken dan de andere. Een duidelijk beeld hebben op je doelen is noodzakelijk om gemotiveerd te blijven. Andere factoren kunnen echter onduidelijkheid scheppen. Zo kan je vastzitten in een routine, waardoor het lijkt alsof je geen ambitie meer hebt.

Het kan zijn dat je nooit persoonlijke doelen vastlegde en enkel doet wat er van je verwacht wordt. Zo’n situatie kan op lange termijn leiden tot een burn-out. Lees hoe je jouw doelstellingen ontdekt bij loopbaanbegeleiding!

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen?

Niet alle doelstellingen zijn even relevant voor je professionele loopbaan. Persoonlijke ambities kunnen perfect behaald worden naast de werkvloer. Denk maar aan “Ik wil volgend jaar een marathon lopen!” Toch mag je de waarde van die doelen niet onderschatten, ook op professioneel vlak. In de meeste gevallen is er een duidelijk raakvlak tussen je persoonlijke en professionele doelstellingen.

Van ambitie tot concrete acties

Aan de hand van je doelstellingen bepaal je welke competenties je wilt verkrijgen, of welke vaardigheden je wilt bijschaven. Een belangrijk aspect dat hierbij komt kijken is erkenning: indien je goede resultaten levert, ontstaan groeikansen. Waarin wil jij echt de beste worden? Samen met je coach stel je een leerplan op en na je traject heb je recht op subsidies voor opleidingen.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Doelstellingen bereik je zelf, maar dat doe je best niet alleen. Onze competente loopbaancoaches helpen je met een gestructureerde aanpak en een luisterend oor.

Vraag nu een GRATIS infogesprek aan met een loopbaancoach uit jouw regio en laat je bijstaan bij het bereiken van je professionele doelstellingen!

Getuigenissen van loopbaanbegeleiding

Lees meer

Onze loopbaancoaches in Vlaanderen

Lees meer

Je VDAB Loopbaancheque aanvragen

Lees meer

Vraag hier je gratis infogesprek aan. Zo kom je te weten of loopbaanbegeleiding iets voor jou is.

Gratis infogesprek