Getuigenissen van loopbaanbegeleiding

Dorine Verplancke getuigt:

Graag had ik een referentie gepost over de 4u loopbaanbegeleiding die volgde via Wisl.
Het was voor mij een heel positieve ervaring waarbij coach Annick Velter mij de nodige info en tools kon aanreiken om stap voor stap mijn doel ( zelfstandige onderneming)te kunnen bereiken.
Zou het iedereen aanraden die even ‘vastzit’ met zichzelf of wanneer je even in de war bent, niet meer tevreden bent met je job of totaal van richting wil veranderen….
Het brengt weer frisse ideeën in je hoofd, je leert anders naar je situatie kijken en Annick leerde mij ook te kijken naar mijn angsten, die te benoemen, een vorm en plaats te geven,.
Zo verkleint de angst en kan je die makkelijker loslaten….
Heel boeiend, leerrijk en geeft weer een enorme boost aan mijn zelfvertrouwen!

Hartelijk dank en een dikke pluim voor coach Annick Velter en voor deze mogelijkheid bij Wisl.

(Loopbaancoach Annick Velter)

Tamara Bouvin getuigt:

Sarah is een zeer lieve vrouw met het hart op de juiste plaats. Je wordt er steeds warm onthaald met de lach op het gezicht. Heel leuke, fijne en soms grappige sessies gehad met haar. Sarah geeft je vertrouwen en neemt ook de tijd om naar je te luisteren. Ze legt alles heel goed uit met wat we aan de slag gaan. De tijd vliegt er voorbij, door de werkpunten interessant te maken. Zelf zat ik op een dwaalspoor op gebied van jobfunctie en mede door haar ben ik terug tot inzichten gekomen, die mij terug tot de persoon hebben gebracht die ik ben. Ik ben echt nog meer gaan nadenken over de dingen die we besproken hebben en waar ik nu mee aan het werk ga. Lieve Sarah dikke dankuwel voor alles.

(Loopbaancoach Sarah Amling)

An-Sofie Raevens getuigt:

Heel tevreden van mijn loopbaanbegeleiding bij Leen. Vanaf het begin voelde ik me direct op mijn gemak bij haar. Ze laat je dingen bekijken van een andere richting en laat je stil staan bij knelpunten die je al lang als evidentie beschouwde. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen. Zelf al heb je enkel eens een boost nodig. Door de loopbaanbegeleiding ben ik me meer gaan focussen op mezelf en mijn welbevinden dan op anderen rondom mij. Ik heb het vertrouwen gekregen om een job te zoeken die meer bij me past en kijk daar nu ook volop naar uit. Hierbij blijf ik rekening houden met de tips en tricks die ik meegekregen heb om zo mijn ideale match te vinden. Dit zorgt voor een grotere dosis zelfvertrouwen bij het solliciteren. Zeker een aanrader dus!

Ter info: ik ben momenteel bezig met een sollicitatieprocedure voor een job waar ik enorm enthousiast over ben. Het is een nieuwe functie hier in de streek met de combinatie van HR en het financiële. 😊

(Loopbaancoach Leen Raepsaet)

Stephanie getuigt:

Dag Leen, ondertussen ben ik alweer bijna 10 maand aan de slag op mijn nieuwe job.

Die 10 maand zijn reeds voorbijgevlogen , wat voor mij betekent dat ik dankzij de goeie structuur, het luisterend oor, de vragen op maat, kortom het volgen van de loopbaan begeleiding, mij tot inzichten heeft gebracht.

Ik moest de stap veel eerder gezet hebben, maar bon, ik heb hem dankzij jou uiteindelijk dan toch wel gezet! Mijn zelfvertrouwen ben ik gedurende die 10 maand terug tegen het lijf gelopen, in positieve zin dan wel, en dat resulteert in een algemeen positieve vibe op alle vlak!

Waarvoor hartelijk dank!

(Loopbaancoach Leen Raepsaet)

WR getuigt:

Via deze weg wil ik je alvast bedanken, want je hebt mij ook enorm geholpen in mijn mentaal proces.

Met de goede diepe babbels en de vragen waardoor ik diep in mijzelf moest kijken, bij de eerste sessie kwam het aanvallend over maar ik denk dat dit was omdat het confronterend was en ik er nog niet volledig voor open stond. maar hoe verder we kwamen hoe meer deugd ik er achteraf van had, deugd in de zin van opgelucht.

Dus bij deze BEDANKT.

(Loopbaancoach Kurt Tamsin)

Glen getuigt:

Wat me het meest is bijgebleven van de twee gesprekken die we hadden was de opluchting na afloop van de gesprekken en de ‘priori’ die voor ‘tijd/teit’ moet worden gezet. De opluchting na de feedback van iemand die onbevooroordeeld en vanuit een neutrale kijk mijn situatie kon ontleden. En dan de priori… Bijzonder eenvoudig, maar een jaar geleden was dit hetgeen me opnieuw motiveerde om aan het solliciteren te slaan. Met succes overigens.

Tussen de twee gesprekken door had ik een handvol sollicitatiebrieven uitgestuurd, waarvan één voor een organisatie in Antwerpen. Net als bij mijn afstuderen was het ook deze tweede keer de job in Antwerpen die me werd aangeboden. Eind april tekende ik mijn contract bij ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓, met indiensttreding op 1 juli 2019. Dit gaf me twee maanden de tijd om mijn werkzaamheden bij ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ af te ronden (mooi op tijd voor de overname afgelopen najaar een feit werd) én op zoek te gaan naar een appartement in Antwerpen.

Het waren twee hectische maanden. Ik vond weliswaar behoorlijk snel een mooi appartement – waar ik tot op vandaag bijzonder graag vertoef – maar meubels kopen, alles ter plaatse krijgen, inrichten en verhuizen… daar komt toch heel wat bij kijken. Nu goed, op 1 juli was ik verhuisd en ging ik bij ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ aan de slag als financieel administratief medewerker/ zakelijk assistent.

Onze gesprekken afgelopen jaar waren de sleutel om mijn situatie aan te pakken en dat heeft me bijzonder goed vooruit geholpen. Een welgemeende dankjewel daarvoor!

(Loopbaancoach Anja Claes)

H.V. getuigt

Sarah is een super enthousiaste, lieve en gedreven persoon waar je jezelf snel bij op je gemak voelt. Ze helpt je supergoed in het zoeken naar wat jezelf eigenlijk verwacht in een job en wat je competenties zijn.

(Loopbaancoach Sarah Amling)

J.D. getuigt

Superlieve dame die perfect weet wat ze doet. Je voelt je meteen op je gemak bij haar, met plezier werk je aan jezelf en uiteraard aan je carrière.

(Loopbaancoach Sarah Amling)

J.K. getuigt:

Hey Gwendy, merci voor deze middag. Heb enkele goeie inzichten bevestigd gekregen om volgende week goed van start te kunnen gaan. Ik heb echt het gevoel dat dit werkt en dit ligt zeker aan jou. Je helpt me goed en ik voel me op mijn gemak bij jou. Leutig gevoel, merci!

(Loopbaancoach Gwendy Servaes)

Stephanie getuigt

Sarah heeft me enorm geholpen om tot nieuwe inzichten te komen en te beseffen wat ik écht wil in het leven. Onze samenkomsten waren gevuld met professionalisme, humor, fun, spelletjes en nog veel meer. Ik heb enorm genoten van onze bijeenkomsten en ben enorm blij dat ik deze stap heb ondernomen. Wat begon als een meeting omtrent "ben ik wel genoeg betaald?" is uitgedraaid tot een carrièreswitch die hopelijk een zeer mooie toekomst brengt. Enorm benieuwd naar wat er uit de bus zal komen! Nogmaals bedankt voor je enthousiasme, vriendelijkheid, openheid en hulp!!

(Loopbaancoach Sarah Amling)

Elly getuigt:

Hallo Manon,

hartelijk dank voor de goede coaching, we hebben samen naar mogelijkheden gezocht,

en er zijn dingen uit de bus gekomen waar ik zelfs niet van durfde dromen.

Ik zie mijn verdere toekomstige loopbaan dan ook heel rooskleurig en positief in.

Ik ga er nu zelfs al van uit dat ik een zeer goede beslissing heb genomen door

mijn ontslag in te dienen na 28jr trouwe dienst op mijn huidige job,

het was hoog tijd voor verandering.

Bedankt voor de goede begeleiding

(Loopbaancoach Manon Neilen)

Pia Cottriau getuigt:

Na verschillende jaren in het onderwijs te staan en het gevoel te hebben dat mijn leven op werkvlak niet vooruit gaat, ben ik op onderzoek gegaan naar andere mogelijkheden, maar zat ik met de vragen: " welke job past nog bij mij? Moet ik terug gaan studeren? Wat zijn mijn opties nog met mijn diploma? enz... ).

Na opzoekwerk via internet kwam ik bij Anja Claes terecht.

Bij Anja van Wisl, voel je direct welkom en thuis. Ze luistert oprecht naar je. Tijdens deze sessies heb ik meer geleerd over mezelf en wanneer voor mij het beste moment is in mijn leven om te veranderen van job. Door haar ondersteunende begeleiding heb ik meer vertrouwen gekregen om in het onbekende te springen en een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ik wil haar hiervoor bedanken, zowel op privé- als professioneel vlak.

(Loopbaancoach Anja Claes)

Chris N. getuigt

Zeer professioneel, kundig, empathisch en doelgericht. Na mijn sessies bij Sarah ben ik beginnen beseffen dat je nooit moet wachten met professionele begeleiding!

(Loopbaancoach Sarah Amling)

Alison Amini getuigt:

Ik kwam zonder verwachtingen aan op mijn eerste sessie van mijn loopbaanbegeleiding. Was zelf zeer onrustig gezien ik de richting in mijn loopbaan even kwijt was. Patrick wist me onmiddellijk de nodige tools aan te geven om zelf mijn 'valkuilen' te herkennen en aan te pakken. Samen werd het een leerrijke reis en kwam ik er met een hernieuwde richting uit. De puzzelstukken vielen in elkaar waar het eerste losse stukken waren. Ik weet nu waar ik mee aan de slag mag gaan en waar ik op mijn hoede voor moet blijven en kan aanpakken zodat het geen valkuil meer blijft. Mijn kerntalenten kwamen aan het licht en het is me nu duidelijk welke wegen in te slaan om van mijn loopbaan een succes te maken. Kortom op professioneel vlak en ook op privévlak een verrijking.

(Loopbaancoach Patrick Demets)

Els getuigt:

Een stresserende voltijdse job proberen combineren met het runnen van een gezin met twee kleine kinderen … Het zorgde er enkele maanden geleden voor dat ik in een burn-out belandde. Tijdens deze periode zag ik toevallig reclame voor loopbaanbegeleiding en ik greep de kans om hierop in te gaan: “baadt het niet, dan schaadt het niet”.

Niet ver van huis vond ik mijn coach Caroline, een dame met twee voeten op de grond, een klare kijk op bepaalde zaken, en met ook al wat ruimere werk-, gezins- en levenservaring heeft. Samen gingen we op pad om alles terug in perspectief te leren zien, om zaken bij elkaar af te wegen: wat vind ik belangrijk, zowel in mijn job als op privé-vlak en wat staat niet op nummer 1. Doordat Caroline gerichte vragen stelde en me bepaalde opdrachten gaf, leerde ik in eerste instantie mezelf weer beter kennen. Het was soms best wel confronterend, maar net daardoor ook verhelderend. We gingen op zoek naar wat mij energie kan geven en wat er energie vreet. Eens je daar meer zicht op krijgt, kan je een stap verder gaan. Hoe kan ik dit inbouwen in mijn huidige loopbaan? Zijn daar mogelijkheden, binnen mijn huidige job, of eventueel op een andere dienst bij mijn huidige werkgever? Waar kan ik eventueel nog “mijn ding” doen? Hoe kan ik mijn andere talenten ook verder ontwikkelen, al dan niet via extra opleidingen? Ik vond het bovendien ook heel fijn te horen dat ik in het kader van mijn persoonlijk ontwikkelingsplan, toch opleidingscheques voor een bepaalde opleiding kon aanvragen… Ondertussen ben ik een iets andere weg ingeslaan bij mijn huidige werkgever, en blijf ik werken aan mijn droomtoekomst via die opleiding. De fundering hebben we samen gelegd, de bovenbouw is aan mij. Om met Carolines woorden te eindigen: ik ga er niet PROBEREN iets van te maken, neen: ik GA er iets van maken!

(Loopbaancoach Caroline Hanssens)

Stephanie getuigt:

Na 10,5 jaar dezelfde job uit te oefenen begon ik mij af te vragen of de job nog bij me paste. Ging ik dit blijven doen of werd het misschien toch eens tijd om uit te kijken naar een nieuwe uitdaging? Maar welke richting wou ik uit, welke job past nu echt bij mij? Hierop vond ik maar geen antwoord. Zoals vaak kwam Facebook met de oplossing. Ik kreeg WISL voorgesteld als loopbaanbegeleiding. Mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd, dus ik vulde mijn gegevens in en werd al vlug door een medewerker opgebeld. Na mezelf voor te stellen en te luisteren naar mijn verwachtingen gingen ze op zoek naar de geschikte coach voor mij. Deze vond ik bij Anja Claes. Ik was zenuwachtig voor de eerste sessie, twee uur praten over mijn loopbaan met iemand die ik niet kende schrikte mij toch wat af nu het zover was. Uiteindelijk vlogen de twee uur voorbij, Anja stelde mij direct op mijn gemak en het klikte tussen ons. Soms vloekte ik eens op de moeilijke vragen, maar ik heb zoveel meer over mezelf geleerd. Ik weet nu welke richting ik uit wil in mijn huidige job en na een opleiding misschien in een nieuwe uitdaging. Ik kan de begeleiding alleen maar aanraden. Ik vond het een zeer fijne 8 uur samen met Anja en ben haar dankbaar voor de hulp!

(Loopbaancoach Anja Claes)

Filip getuigt:

(Loopbaancoach Christel Sonck)

WISL is het snelst groeiende loopbaancenter van Vlaanderen.

Met 80 coaches, verspreid over gans Vlaanderen, begeleiden we enkele duizenden mensen per jaar naar een betere werksituatie.

Waarom WISL?

WISL staat voor “We Inspire, Share and Learn”. Het WISL-team is gedreven, professioneel, geëngageerd en heeft een hart voor mensen. WISL Loopbaancenter is een groeiend netwerk van enthousiaste, ondernemende mensen.

Hoe gaan we tewerk?

Je vult het contactformulier "gratis infogesprek" in.

Een van onze coaches belt je voor wat meer uitleg op.

Het lijkt je wel wat? Prima! Dan leggen we meteen een afspraak voor een geheel vrijblijvend infogesprek vast.

Je vraagt je loopbaancheque bij de VDAB aan. Je kunt hier gerust mee wachten tot na dit infogesprek.

Waar kan je loopbaanbegeleiding volgen?

Je kan loopbaanbegeleiding in gans Vlaanderen volgen. WISL heeft coaches in gans Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Klik hier voor het overzicht van de locaties en onze excellent getrainde coaches.

Vraag hier je gratis infogesprek aan. Zo kom je te weten of loopbaanbegeleiding iets voor jou is.

Gratis infogesprek