Getuigenissen van loopbaanbegeleiding

Pia getuigt:

Na verschillende jaren in het onderwijs te staan en het gevoel te hebben dat mijn leven op werkvlak niet vooruit gaat, ben ik op onderzoek gegaan naar andere mogelijkheden, maar zat ik met de vragen: " welke job past nog bij mij? Moet ik terug gaan studeren? Wat zijn mijn opties nog met mijn diploma? enz... ).

Na opzoekwerk via internet kwam ik bij Anja Claes terecht. 

Bij Anja van Wisl, voel je direct welkom en thuis. Ze luistert oprecht naar je. Tijdens deze sessies heb ik meer geleerd over mezelf en wanneer voor mij het beste moment is in mijn leven om te veranderen van job. Door haar ondersteunende begeleiding heb ik meer vertrouwen gekregen om in het onbekende te springen en een nieuwe uitdaging aan te gaan

Ik wil haar hiervoor bedanken, zowel op privé- als professioneel vlak.

Pia Cottriau - Loopbaancoach Anja Claes

Alison getuigt:

Ik kwam zonder verwachtingen aan op mijn eerste sessie van mijn loopbaanbegeleiding. Was zelf zeer onrustig gezien ik de richting in mijn loopbaan even kwijt was. Patrick wist me onmiddellijk de nodige tools aan te geven om zelf mijn 'valkuilen' te herkennen en aan te pakken. Samen werd het een leerrijke reis en kwam ik er met een hernieuwde richting uit. De puzzelstukken vielen in elkaar waar het eerste losse stukken waren. Ik weet nu waar ik mee aan de slag mag gaan en waar ik op mijn hoede voor moet blijven en kan aanpakken zodat het geen valkuil meer blijft. Mijn kerntalenten kwamen aan het licht en het is me nu duidelijk welke wegen in te slaan om van mijn loopbaan een succes te maken. Kortom op professioneel vlak en ook op privévlak een verrijking.

Alison Amini - Loopbaancoach Patrick Demets

Els is bijzonder tevreden over de begeleiding door Caroline Hanssens:

Een stresserende voltijdse job proberen combineren met het runnen van een gezin met twee kleine kinderen… Het zorgde er enkele maanden geleden voor dat ik in een burn-out belandde. Tijdens deze periode zag ik toevallig reclame voor loopbaanbegeleiding en ik greep de kans om hierop in te gaan: “baadt het niet, dan schaadt het niet”. 

Niet ver van huis vond ik mijn coach Caroline, een dame met twee voeten op de grond, een klare kijk op bepaalde zaken, en met ook al wat ruimere werk-, gezins- en levenservaring heeft. Samen gingen we op pad om alles terug in perspectief te leren zien, om zaken bij elkaar af te wegen: wat vind ik belangrijk, zowel in mijn job als op privé-vlak en wat staat niet op nummer 1. Doordat Caroline gerichte vragen stelde en me bepaalde opdrachten gaf, leerde ik in eerste instantie mezelf weer beter kennen. Het was soms best wel confronterend, maar net daardoor ook verhelderend. We gingen op zoek naar wat mij energie kan geven en wat er energie vreet. Eens je daar meer zicht op krijgt, kan je een stap verder gaan. Hoe kan ik dit inbouwen in mijn huidige loopbaan? Zijn daar mogelijkheden, binnen mijn huidige job, of eventueel op een andere dienst bij mijn huidige werkgever? Waar kan ik eventueel nog “mijn ding” doen? Hoe kan ik mijn andere talenten ook verder ontwikkelen, al dan niet via extra opleidingen? Ik vond het bovendien ook heel fijn te horen dat ik in het kader van mijn persoonlijk ontwikkelingsplan, toch opleidingscheques voor een bepaalde opleiding kon aanvragen… Ondertussen ben ik een iets andere weg ingeslaan bij mijn huidige werkgever, en blijf ik werken aan mijn droomtoekomst via die opleiding.  De fundering hebben we samen gelegd, de bovenbouw is aan mij. Om met Carolines woorden te eindigen: ik ga er niet PROBEREN iets van te maken, neen: ik GA er iets van maken!

Stephanie getuigt:

Na 10,5 jaar dezelfde job uit te oefenen begon ik mij af te vragen of de job nog bij me paste. Ging ik dit blijven doen of werd het misschien toch eens tijd om uit te kijken naar een nieuwe uitdaging? Maar welke richting wou ik uit, welke job past nu echt bij mij? Hierop vond ik maar geen antwoord. Zoals vaak kwam Facebook met de oplossing. Ik kreeg WISL voorgesteld als loopbaanbegeleiding. Mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd, dus ik vulde mijn gegevens in en werd al vlug door een medewerker opgebeld. Na mezelf voor te stellen en te luisteren naar mijn verwachtingen gingen ze op zoek naar de geschikte coach voor mij. Deze vond ik bij Anja Claes. Ik was zenuwachtig voor de eerste sessie, twee uur praten over mijn loopbaan met iemand die ik niet kende schrikte mij toch wat af nu het zover was. Uiteindelijk vlogen de twee uur voorbij, Anja stelde mij direct op mijn gemak en het klikte tussen ons. Soms vloekte ik eens op de moeilijke vragen, maar ik heb zoveel meer over mezelf geleerd. Ik weet nu welke richting ik uit wil in mijn huidige job en na een opleiding misschien in een nieuwe uitdaging. Ik kan de begeleiding alleen maar aanraden. Ik vond het een zeer fijne 8 uur samen met Anja en ben haar dankbaar voor de hulp! 

Filip getuigt over zijn bijzonder goede ervaringen met loopbaanbegeleiding bij WISL.

Met dank aan zijn persoonlijke coach, Christel Sonck.

 


Voor meer inlichtingen, bel

WISL Loopbaancenter, Stationstraat 62, 8700 Tielt

info@wisl-loopbaancenter.be - www.wisl-loopbaancenter.be

Deel deze website met je vrienden: